Vægttab.
Vægttab handler om kalorier ikke kulhydrater.
Hvordan sætter du gang i vægttab?
En time styrketræning med helkropsøvelser 3-4 gange om ugen og en ukompliceret men planlagt kost ud fra enkle retningslinjer, er den kostfilosofi, jeg selv følger, og mange af min kunder har stor succes med. Ingen fødevarer er i sig selv sunde eller usunde, fedende eller slankende, men doseringen kan være mere eller mindre hensigtsmæssig i forhold til dit mål.
Man taber sig præcis lige så let (eller svært) ved at skære ned på fedt, som ved at skære ned på kulhydrater; man taber sig med sikkerhed, når man er i kalorieunderskud; og man taber sig med sikkerhed IKKE uden at være det – lige meget hvor lidt kulhydrat man spiser, og hvor meget fedt man indtager.
Low carb kan altså føre til vægttab – det har blot intet med kulhydrater at gøre.
Hvorfor nogle taber sig på en low carb-kur:
• De øger deres proteinindtag, hvilket betyder større mæthed og mere energi brugt på at omsætte de indtagne kalorier.
• De dropper “dårlige vaner” sodavand, slik eller chips om eftermiddagen eller om aftenen
• De forbrænder de kulhydrater, der lå på lager i muskler og lever. Dette er dog ikke fedttab, og kommer på igen, så snart de vender tilbage til normale spisevaner.
• De øger deres grøntsagsindtag for at kompensere for det manglende brød, ris og pasta. Grøntsagerne er kalorielette i forhold til, hvad de erstatter.
Der findes ikke en ultimativ kostplan, ligesom der heller ikke findes et ultimativt træningsprogram. Selvom du spise lige hvad du har lyst til, kan du stadig opleve vægttab. Spørgsmålet er så blot, om det er fedt eller muskelmasse du taber.
Når du skal opnå et varigt vægttab, går motion og mængden og sammensætningen af kosten hånd i hånd. Som udgangspunkt skal du regulere dit daglige energiindtag, således at du forbruger mere energi, end du indtager. For samtidig at sikre du bliver mæt, bør du vælge flest af de fødevarer, der giver størst mæthed pr. kalorie og færre af de fødevarer, der giver mindre mæthed pr. kalorie.
Jeg giver dig en simpel og ukompliceret kostvejledning, tricks, guidelines og gode råd i massevis, og du lærer, at være kritisk og bevist om det du indtager, og konstruerer din egen, unikke sammensætning.